Rolo komarnici

Zaštita od insekata se nameće kao nužnost tokom ljetnjih toplih večeri. Tada se sa paljenjem svijetla u domovima sjuri veliki broj komaraca. Postoji mnoštvo hemijskih sredstava koje možete naći u cilju zaštite. Međutim, mnogo bezbjedniji za Vašu porodicu jesu komarnici koji ujedno obezbjeđuju potpunu zaštitu od insekata.

 

Osobine

Rolo komarnici su, može se slobodno reći, najzastupljeniji na našem tržištu. S razlogom, jer je ovaj komarnik najčešce upotrebljavano sredstvo za zaštitu od insekata. Pogodan je za prozore kroz koje se često pristupa spoljašnjim prozorskim policama. Na primjer, prilikom zalivanja cvijeca, jer nakon njihovog postavljanja, vrata ili prozori mogu nesmetano da funkcionišu.

Podizanje i spuštanje ovih komarnika je jako jednostavno uz pomoć ručice sa kanapom. Pri tome se mrežica namotava u aluminijumsko kućište. Sve funkcioniše po sistemu opruge. Takođe, rolo komarnici se jednostavno montiraju i nije potrebno puno prostora. Štaviše, postoji mogućnost da se postave sa spoljašnje strane prozora ili ispod roletne, koji se često naziva skrivenim komarnikom. Ovi komarnici se najčešce ugrađuju u spavaćim i dnevnim sobama, kao i u kuhinjama.

Takođe, rolo komarnici se mogu montirati i na vratima. Tom prilikom se ugrađuje vertikalni sistem, kao kod prozora. Moguć je i horizontalni koji je mnogo praktičniji kod onih vrata koja se često koriste. Kod horizontalnog, kućište u kome se rola mrežica se postavlja vertikalno. Dok se kod balkonskih vrata stavljaju dva kućišta, sa obije strane, a mrežica se tada spaja na sredini pomoću magneta.

Mrežica koja štiti Vaš dom od insekata je napravljena od kvalitetnog materijala – fiberglass-a. Otporan je na sve vremenske prilike. Ne predstavlja značajnu prepreku za protok vazduha i svjetlosti. Riječ je o materijalu koji je dugotrajan i otporan na eventualna oštećenja. Nezapaljiv je i ne deformiše se na suncu. Okvir rolo komarnika može da se izradi u različitim bojama. Tu Vam se pruža prilika da dodatno uljepšate svoj dom.

Luxal 051 Berane, rolo komarnik