PVC stolarija

PVC stolarija je danas najzastupljeniji i najtraženiji tip stolarije. Kada je u pitanju toplotna izolacija, PVC stolarija je daleko efikasnija od drvene i od aluminijumske stolarije. Iz tog razloga, na ovaj način je moguće osvariti veliku uštedu energije tokom zimskih mjeseci. Sa mnogo manje utrošene energije, Vaš dom će biti topao. Isto važi i za ljetnju vrelinu. Zahvaljujući svojim osobinama, PVC stolarija značajno ublažava zagrijavanje prostorija.

Buka koja dolazi sa ulice iz godine u godinu postaje sve veća. Sve veći je broj vozila, naročito u velikim gradovima i blizu prometnih saobraćajnica. PVC stolarija omogućava izuzetnu zvučnu izolaciju. Smanjuje nivo buke koji dopire u Vaš dom, što Vam omogućava da se odmorite na pravi način.

Još neke prednosti su:

  •  dobra zvučna izolacija,
  •  lako i jeftino održavanje

PVC stolarija je otporna i trajna, a uz adekvatno održavanje može da štiti Vaš dom i više od 50 godina. Ona se ne deformiše tako lako. Pod uticajem vremenskih uslova neće izgubiti svoj oblik, kao drvena stolarija. Samim tim neće izgubiti ni izolacionu moć.

Aluminijumska i drvena stolarija zahtijevaju neizostavno farbanje i premazivanje zaštitinim sredstvima. Održavanje PVC stolarije nije ni nalik tome. Ona se čisti blagim sredstvima i mlakom vodom. Nije Vam neophodno ništa više od toga. Nema potrebe za farbanjem. Sa PVC stolarijom nema dodatnih ulaganja za održavanje. Sve vrijeme dobijate istu zvučnu i toplotnu izolaciju.

Kada su u pitanju cijene, PVC stolarija je u prednosti nad drvenom i aluminijskom stolarijom. Polivinil-hlorid, koji je glavni materijal u izradi ove stolarije, koristi se danas u skoro svim oblastima. Njegova proizvodnja nije previše skupa.