Plise komarnici

Upravljanje plise komarnicima može biti horizontalno i vertikalno. Otvaraju se i sa spoljašnje i sa unutrašnje strane. Mrežica se slaže u paket. Otvara se kao harmonika. To čini ovaj komarnik praktičnim. Ne iziskuje dodatni prostor prilikom otvaranja i zatvaranja. Mreža je plisirana. Napravljena je od kvalitetnog materijala, koji ima visoku propustljivost vazduha i svjetlosti. Pritom se ne oštecuje svakodnevnom upotrebom. Otporna je na sve vremenske prilike, UV zrake i koroziju, i nije zapaljiva. Ova mrežica je dodatno ojačana nitima velike izdržljivosti. Zbog toga je stabilnija i otpornija na jake udare vjetra. Mreža je obično sive ili crne boje. Lako se održava i dugog je trajanja.

Ram plise komarnika je napravljen od visokokvalitetnog aluminijuma. To povecava njegovu dugotrajnost. Čini ga otpornim od krivljenja i korozije. Ram može biti u različitim bojama. Shodno tome, pruža Vam se mogućnost da ga uklopite u enterijer ili eksterijer Vašeg doma. Kao i plise mrežica, i ram se lako održava. Dovoljno ga je oprati vodom.

Plise komarnik je odličan izbor za izlaze na balkon, ili terasu. Ima nizak prag na prolazu. To Vam omogućuje siguran korak i bezbjedan ulaz i izlaz, bez mogućnosti spoticanja. Ovi komarnici se mogu ugraditi i na prozore na kojima nema dovoljno prostora za rolo komarnike. Postoje dvije verzije ovih komarnika: jednostruki i dvostruki.
Prvi se zatvara ili na lijevu ili na desnu stranu. Drugi prema središtu, od lijeve prema desnoj strani. Pri tome ih na sredini pričvršcuje magnet. Ovi komarnici, pored odličnog materijala od kog su napravljeni, garantuju dug vijek trajanja. Povrh svega, pored osnovne zaštite od insekata nude i dodatnu zaštitu od cvetnog praha, koji često izaziva alergije. Takođe, za razliku od hemijskih sredstava protiv insekata, koji škode životnoj sredini, plise komarnici su prijatni za životnu sredinu i ne ugrožavaju je.