Aluminijumska stolarija

Aluminijumska stolarija je izuzetno trajna, čvrsta i otporna na spoljne atmosferske uticaje. Savremena tehnologija je uz pomoć raznih tehnika omogućila i to da aluminijumska stolarija bude odlična i po pitanju energetske efikasnosti, kao i zvučne izolacije. Po pitanju estetike, aluminijumska stolarija je trenutno bez premca.

Za razliku od PVC stolarije, aluminijumska je dostupna u svim bojama. Takođe, estetski je mnogo lakše uklopiva u bilo koji prostor. Aluminijumski profili daju notu elegancije, koji PVC, pa čak ni drvo ne mogu da ponude. Aluminijumska stolarija je estetski dopadljiva, čvrsta, izuzetno trajna, dobar energetski izolator, pogodna za velike staklene površine , pogodna za nestandardne otvore.

Poznato je da je aluminijum provodnik. Shodno tome, uz pomoć termo mostova omogućava se da stolarija od aluminijuma ipak bude odlična izolacija. Ugradnjom aluminijumske stolarije neminovno ćete smanjiti rashode tokom zimskih mjeseci. Na primjer, kada grijete svoj stan, jer se toplotna energija neće rasipati. Takođe, aluminijumska stolarija će Vam značajno pomoći da smanjite buku u svom domu. Obezbijediće Vam i visok nivo zvučne izolacije.

Aluminijumska stolarija

Aluminijumski prozori

Masa aluminijumskih profila je dosta manja u odnosu na profile ostalih materijala. Prva i najvažnija prednost je manje opterećenje okova. To znači i duži vijek trajanja okova. Takođe znači lagano i precizno otvaranje i zatvaranje prozora dugi niz godina, bez potrebe za bilo kakvim intervencijama (“zatezanjem” i sl.). Garancija dugovječnosti aluminijskih prozora je izvrsna otpornost na sve spoljašnje uticaje.

Samim time što su ovakvi prozori lakši, a u isto vrijeme imaju čvrstoću metala, daju velike mogućnosti kada postoji potreba za prozorima velikih dimenzija. Veći prozor znači više svjetla, što je postao standard modernog uređenja kuće ili poslovnog prostora.

Ovdje dolazimo do jednog od presudnih razloga odabira aluminijskih prozora. Nevjerovatno elegantan dizajn, tanki profili, velike staklene površine, odabir velikog broja boja svrstavaju aluminijumske prozore i vrata na prvo mjesto u izboru stolarije za današnje moderne objekte.

Sve navedeno, današnjim arhitektama daje puno veći izbor, nego na primjer PVC ili drvo.

Aluminijumska balkonska vrata

Aluminijumska balkonska vrata

Skoro da nema moderne kuće ili nove stambene zgrade koja nije iskoristila ljepotu i elegantan dizajn kakav donose aluminijumska balkonska vrata.

Kao i prozori, balkonska vrata određuju količinu svjetlosti u prostoru. Tanki profili koji posebno dolaze do izražaja na većim elementima kao što su vrata, dozvoljavaju da uđe više svjetlosti u prostor. Istina je da na tržištu EU i SAD dominira PVC stolarija, ali isto tako treba napomenuti da aluminijumska stolarija iz godine u godinu bilježi najveću stopu rasta.

Aluminijumska stolarija je oduvijek bila prvi izbor u projektovanju poslovnih zgrada. To se sada preslikava i u izgradnji modernih kuća i stambenih zgrada, zbog velikih mogućnosti prilagođavanja različitim prostorima i različitim namjenama.

Ako se odlučite za aluminijumska balkonska vrata, ona će svakako skretati pažnju zbog svog elegantnog izgleda. Uz to, kod odabira boje i oblika imaćete najveći izbor.

Aluminjumska vrata

Vrata sa dekorativnim aluminijumskim panelima

Ukoliko ste se odlučili da aluminijumska stolarija bude Vaš izbor za stambeni ili poslovni prostor, onda nema dileme da bi trebalo da se odlučite i za aluminijumska ulazna vrata. Aluminijumska vrata daju notu luksuza svakom prostoru.

Inox paneli

Vrata sa dekorativnim inox panelima

Želite besplatno mjerenje?

Ukoliko ste se odlučili za ugradnju aluminijumske ili PVC stolarije, pozovite nas i zakazaćemo Vam besplatno mjerenje za prvi slobodan termin!