Dodatna oprema

Komarnici (fiksni, rolo, plise), ulazna vrata, garažna vrata, roletne (unutrašnje, spoljašnje)

Komarnici

Fiksni

Plise komarnici se sve češće koriste za balkonska vrata. Izdržljivi su i praktični.

Rolo

Rolo komarnici su najzastupljeniji na našem tržištu.

Plise

Fiksni komarnici se koriste za prozore kod kojih se ne planira pomjeranje mreže.

Roletne

(unutrašnje i spoljašnje)

Razlikujemo aluminijumske roletne i PVC roletne, kao i roletne koje su kombinacija ova dva materijala. Osnovni djelovi roletne su kutija vodice i lamele. Aluminijumska kutija je urađena od aluminijumskog lima. Termo kutija koja se ugrađuje na prozorima radi se od dva lima koji su spojeni termo izolacijom. PVC kutija za roletnu je plastična, i samim tim ima odličnu termo izolaciju. Na unutrašnjem poklopcu još se dodatno postavlja stiropor za izolaciju. Vodice od oba materijala u sebi imaju kanale sa četkicama. Postavljaju se radi manjeg otpora pri kretanju lamela i zbog buke. Aluminijumske lamele su punjene poluuretanom radi bolje termo izolacije. PVC lamele se ne koriste za velike širine roletni.

Spoljašnjim roletnama možemo upravljati na dva načina: povlačenjem trake (kanapa) ili pomoću elektromotora. Kod upravljanja elektromotorom imamo olakšavajuće mogućnosti. Pritiskom na dugme regulišemo daljinsko upravljanje kao i podešavanje sistema za programiranje. Spoljašnje kutije roletne se mogu raditi kao odvojeni dio na fasadi ili nadgradna direktno u ravni prozora. Ona je sastavni dio prozora. Nadgradna kutija pričvršcena je za stolariju sa gornje strane i montira se kada i prozor. Pogodnost ove roletne je što je kutija u ravni prozora. Shodno tome, moguće je iz estetskih razloga sakriti fasadom. Spoljašnja ugradna kutija je odvojeni dio, koji se radi kod postojece stolarije. Može se montirati iznad prozorskog otvora, ili u prozorskom otvoru na štok prozora. Ovaj tip roletne je pogodan za ugradnju na prozorima gdje nema roletne. Kutije za roletne se proizvode u razlicitim bojama kako bi zadovoljili sva arhitektonska rješenja. Tacnije, primjenu modernog i tradicionalnog izgleda. Otporne su na koroziju, lako se održavaju i imaju dug vijek trajanja.

Ulazna vrata

Garažna vrata

Želite besplatno mjerenje?

Ukoliko ste se odlučili za ugradnju aluminijumske ili PVC stolarije, pozovite nas i zakazaćemo Vam besplatno mjerenje za prvi slobodan termin!